Op ma-vr voor 16:30 besteld, vandaag verzonden!
Curls Control = CG Proof
550+ klanten beoordelen ons met een 9.5 ⭐️
  • Nederlands
  • Geen droge krullen meer: 5 tips

    Curls Control - 23 / Oct / 2024

    Geen droge krullen meer: 5 tips

    Droge krullen: het is een probleem waar veel mensen met krullend haar last van hebben. In sommige gevallen kan droog haar zelfs leiden tot een geïrriteerde en droge hoofdhuid. Iets wat je natuurlijk wilt voorkomen. Gelukkig zijn er manieren om je krullen gehydrateerd te houden. Wij geven je wat handige tips!

    Hoe ontstaan droge krullen?

    Krullend haar heeft van nature een hogere porositeit dan steil haar. Dit komt omdat krullend haar een andere structuur heeft dan steil haar. Dit betekent ook dat de haarschubben van krullend haar meer openstaan. Met als gevolg dat vocht gemakkelijker in en uit het haar kan ontsnappen. Dit kan leiden tot een onevenwichtige vochtbalans, wat kan resulteren in droge krullen.

    Tip 1: bescherm je haar tegen hitte

    We raden je af om hittetools te gebruiken. Hitte kan namelijk de natuurlijke vochtbalans van het haar verstoren en leiden tot droogheid en beschadiging.

    Ook kan UV-straling je haar uitdrogen. We raden je aan om je haar daarom ook te beschermen tegen de zon. Draag een hoed of sjaal als je in de zon bent of gebruik een stylingproduct met UV-bescherming. Onze Curl Crème is hier super geschikt voor!

    Tip 2: was je haar met een shampoo speciaal voor krullend haar

    Droge krullen? Grote kans dat dit (deels) komt door het gebruik van verkeerde haarverzorgingsproducten. Een goede shampoo is in een haarverzorgingsroutine essentieel. In ons aanbod vind je drie sulfaatvrije shampoos die speciaal zijn gemaakt voor de behoeften van krullend haar.

    Tip 3: droog je haar met een hydrofiele doek

    Droog je jouw haar normaal gesproken met een handdoek? Dit kan ervoor zorgen dat je handdoek product uit je haar opneemt. Een alternatief is het gebruik van een hydrofiele doek die veel vriendelijker is voor je krullen. Je kunt je haar drogen met de hydrofiele doek door nat haar voorzichtig te deppen of te crunchen.

    Tip 4: slaap op een satijnen of zijden kussensloop

    Een satijnen of zijden kussensloop of het slapen met een bonnet kan een wereld van verschil maken voor mensen met krullend haar. Katoenen kussenslopen kunnen ervoor zorgen dat je haar sneller uitdroogt en pluizig wordt, omdat ze vocht opnemen uit je haar. Bij satijn en zijde is dit niet het geval, waardoor je krullen beter gehydrateerd blijven en hun definitie behouden.

    Tip 5: crunch je haar na het wassen

    Nadat je je hoofdhuid goed en zorgvuldig hebt gewassen met een sulfaatvrije shampoo is het belangrijk om vocht in je krullen te brengen. Dit doe je door je haar te crunchen. Knijp zachtjes je krullen omhoog richting de hoofdhuid en herhaal dit totdat je een soppig geluid hoort van het vocht, maar het vocht niet meer uit je krullen drupt. Zo heb je een mooie vochtbalans gecreëerd.

    Tip 6: hydrateer je haar

    Zoals we al hebben aangegeven, ontstaat droog haar door een verstoorde vochtbalans van het haar. Heb je hier last van? Dan is het de hoogste tijd om je haar te voorzien van een echte hydratatieboost. Onze Moisturizer helpt hierbij. Dit is een voedende crème die je haar hydrateert, verzorgt en je krullen in balans brengt. Extra fijn is dat de Moisturizer een 4-in-1 product is dat je kan gebruiken als conditioner, leave-in, masker en selfmade product.

    Heb je erg last van droog haar? Als je de Moisturizer als een leave-in gebruikt, helpt dit enorm om de vochtbalans van krullend haar te behouden. Breng de Moisturizer aan na het crunchen van je haar.

    Daarnaast kan het helpen om af en toe de Moisturizer te gebruiken als masker. In dit geval spoel je het product wel uit. Gebruik onze Moisturizer als haarmasker bij voorkeur één keer in de drie of vier weken, afhankelijk van de conditie van je krullen.

    Tip 7: style je haar met voedende producten

    Wist je dat je met de juiste stylingsproducten je haar kunt voeden? Dit is helemaal een must als je last hebt van droog haar. We hebben meerdere stylingsproducten in ons aanbod die je kan gebruiken:

    • Argan Olie: onze Argan olie hydrateert, herstelt en beschermt je krullen tegen beschadiging.
    • Curl Crème: de Curl Crème definieert en versterkt de krul. Het maakt het haar soepel, voegt een natuurlijke glans toe en beschermt tegen hitte door warmtetools of uv-straling.
    • Curl Definer: de Curl Definer versterkt je krul, biedt extra hold en zorgt ervoor dat het vocht in je haar blijft na het drogen.

    Geen droge krullen meer met de juiste producten

    Wanneer je met bovenstaande tips aan de slag gaat, zie je niet altijd van de één op andere dag al resultaat. Je haar heeft simpelweg even de tijd nodig om te herstellen en het vocht op te nemen. Geef je haar de tijd en je zult zien dat het je haar echt goed doet. Bestel vandaag nog onze professionele producten in onze webshop of breng een bezoekje aan één van onze verkooppunten.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden